Hundene var i live, da de blev slået i hovedet

Foto: News-Medie (arkivfoto)

Retten og tilhørerne blev fredag præsenteret for nogle barske og gruopvækkende oplysninger, om den yderst brutale aflivning af 16 hunde fra Gjerlev-sagen.

Dyrlæge og professor ved Sundhedsfagligt fakultet på Københavns Universitet, Henrik Elvang Jensen afgav vidneforklaring. Han har obduceret 5 af de 16 hunde, som blev fundet i plastsække på den tiltaltes ejendom i Gjerlev.

Professoren forklarede, at to af de fem hunde var skudt. De øvrige tre obducerede hunde havde store, men forskellige skader.

Af læsioner nævnte han brækkede knogler i kraniet, brækkede kæber og blødninger i kraniet. Der blev fundet små stykker træ i tyndtarmen, og det betyder, at hunden har spist træ. En anden hund havde med sikkerhed ikke spist de sidste 12 timer før aflivningen.

Konklusionen var, at dyrene havde været i live, da de blev slået i hovedet, men de er senere døde af blødninger, som blev fundet i luft- og spiserør.

 

Det Veterinære Sundhedsråd konkluderer i en udtalelse, at de aflivede hunde har været udsat for “groft uforsvarlig behandling med karakter af mishandling”.

Hundene blev ifølge rådet holdt under uacceptable forhold, idet de gik i små bure uden adgang til vand og kun i begrænset omfang blev fodret.

Da Henrik Elvang Jensen oplyste, at en af hundene manglede tungen, måtte han synke og rømme sig en ekstra gang.

Københavns Universitet konkluderede samtidig, at hundene var påført den højeste grad af smerte, lidelse og angst.

I sin procedure gjorde anklager Marianne Birck opmærksom på, at hun aldrig har mødt så groft et tilfælde af dyremishandling.

Da der skulle afsiges dom, var der to medarbejdere fra retten til stede i retssalen, af frygt for repressalier mod kvinden.

Kvinden blev idømt et års betinget fængsel, og må ikke beskæftige sig med husdyr i 10 år. I 2007 blev hun dømt for ikke at behandle en pony i forsvarlig stand.

Den dømte 71-årige kvinde fik en afskedshilsen med, da dommen var afsagt, og hun skulle forlade retssalen.

En af tilhørerne, Inge Richter Lassen forsøgte at komme hen til den dømte, men blev holdt tilbage af en medarbejder fra retten. Derfor råbte hun direkte til den dømte:

»Må du rådne op i Helvede!« lød beskeden. Det fik igen retsmedarbejderen i aktion, og sørgede for, at Inge Richter Lassen blev eskorteret ud af retssalen.

Da retten havde besluttet, at den dømte ikke må beskæftige sig med husdyr i 10 år, kørte politiet straks ud til hendes bopæl, for at fjerne den ene hund, som kvinden havde fået lov til at beholde.

News-Medie følger stadig udviklingen i sagen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*