Jeg er vred over, at mennesker kan være så afstumpede

Mange med hunde fra sagen fulgte retssagen. Foto: News-Medie

Jeg sad med tårer i øjnene, og måtte kigge ned i gulvet for at kunne trække vejret en ekstra gang. Det er grufuldt at høre, hvad de hunde har været igennem, erkender folketingsmedlem Karina Due (DF), efter at have overværet den første retsdag på tilhørerpladserne i sagen mod en 71-årig kvinde fra Gjerlev, som er tiltalt for vanrøgt og mishandling af 61 hunde, samt for ulovlig våbenbesiddelse.

»Samtidig sidder jeg med en frustration over at forløbet ikke er gået hurtigere, og at en kvinde igennem så mange år (30 år, red.) har kunnet drive denne ”virksomhed,” uden at der er gjort noget.«

»Sagen er en af de allerværste, som vi har set i Danmark, og derfor er det spændende og komme ud og se, om den lovgivning vi laver, bliver fulgt.«

»Den her sag er for mig så klokkeklar, at den tiltalte kvinde skal i fængsel, ud fra det, som hun allerede har erkendt, og jeg vil gerne selv se, om det nu også sker.«

Hvis ikke retten i Randers benytter den stramramme, som allerede eksisterer, så vil Karina Due overveje, om Dansk Folkeparti vil lave forslag om minimumsstraffe i dyreværnssager.

Østjyllands Politi har i denne sag modtaget en lang række henvendelser i denne sag, og først lang tid efter, er der blevet reageret fra politiets side.

»Her får jeg egentlig serveret på en sølvbakke, hvorfor der skal indføres dyrevelfærdsenheder, og et klokkeklart eksempel på, at det skal indføres i alle politikredse.«

En af de hundeejere, som fulgte sagen i retten, var Anette Brenneche Kjeldsen fra Grenå. Hun og manden har hunden Miggi. Hun forklarede, at hun har brug for at få sat et punktum i sagen, og for at bakke op om de vidner, som afgav forklaring på retssagens første dag.

Anette Brenneche Kjeldsen opfordrer alle, som gerne vil købe hund, til at være kritiske med valg af sælgeren.

»Læg mærke til forholdene ude ved sælgeren. Kræv at se moderen, og om muligt også faderen. Og så skal man naturligvis bruge sin sunde fornuft,« understreger hun.

Sammen med andre hundeejere med hunde fra Gjerlev, så har Anette Brenneche Kjeldsen fået et meget tæt venskab og et helt unikt sammenhold hundeejerne imellem.

En gang om året mødes så mange som muligt til hundetræf i Bendstrup ved Susanne Djervad og Henning Staun. Her får de mishandlede hunde og ejerne lejlighed til at udveksle erfaringer.

Alle hundene er stadig mærket af de uhyggelige oplevelser under uhumske forhold. Men efter et par års kærlig pleje, går det fremad.

Der afsiges dom i morgen, fredag.

Se videointerview herunder

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*