To store forretninger vil gemme cigaretterne væk for deres kunder for ikke at friste kunderne

Ønsker ikke at friste kunderne unødigt

De to store forretninger Bilka og Føtex har fra dagens dato valgt, at afskærme  for cigaretterne ved kasserne netop for ikke at friste deres kunder til unødigt  at købe cigaretter.

Afskærmningen skal skjule butikkernes udbud af cigaretter, så kunderne ikke bliver fristet unødigt.

Det er dog stadig muligt, at købe cigaretter ved kasserne men man skal specifikt bede om dem, før kassemedarbejderen finder dem frem bag forhænget.

 

 

Afskærmning hjælper til at begrænse salget af cigaretter

Ejerne i Salling Group har i tre måneder afprøvet Afskærmningssystemet  i landets Netto-butikker og det viser sig at det faktisk hjælper til at begrænse salget af cigaretter.

Salget i Netto er faldet med ni procent i løbet af perioden, og det får nu Salling Group til at indføre systemet i alle sine forretninger.

 

 

Afskærmningssystemet burde gælde alle

Hos De Samvirkende Købmænd mener man – ligesom i Kræftens Bekæmpelse, at en lovgivning vil være bedre end frivillige ordninger hos de store på markedet.

Ifølge John Wagner, der er administrerende direktør hos De Samvirkende Købmænd fortæller han at, Det her må gælde for alle – såvel den mindste kiosk som det største hypermarked i Danmark, og derfor skal vi have lovgivning

selvom Salling Group netop har taget et stort frivilligt skridt, er man faktisk enig i, at det bedste ville være, hvis der blev lovgivet på området.

 

Foto: Arkiv Billede

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*