Størrer politiaktion igang i hele landet

 

Alt kollektiv trafik til og fra Sjælland lukket

Fredag eftermiddag er både Storebæltsbroen og Øresundsbroen lukket på grund af en størrer politikaktion på sjælland.

Ifølge DR Nyheders oplysninger skyldes det, at politiet jagter en eller flere personer-

Færger og togtrafik er også påvirket af hele situationen.

Ingen tog til og fra Sjælland i øjeblikket – broerne er lukket. Politiet har lukket alt trafik på Storebæltsbroen og Øresundsbroen. Samtidig er alt trafik med færger til Tyskland og Sverige lukket

 

Ingen tidshorisont for genåbning af broerne

Ifølge 

E20 Øresundsbroen spærret for al trafik i retning mod Sverige.

E20 Storebæltsbroen er spærret for al trafik i begge retninger samt færgetrafikken mellem Helsingør og Helsingborg til og fra Tyskland er indstillet.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi melder, at færgerne mellem Rødby-Puttgarden og Gedser–Rostock er lukket.

DSB oplyser, at togene i øjeblikket holder stille mellem Korsør Station og Nyborg Station.

 

Københavns politi oplyser klokken 14:58 at der i øjeblikket bliver gjort klar til at Øresundsforbindelsen samt Københavns Hovedbanegård bliver genåbnet for trafik. Mere info følger.

 

15:02 oplyser Banedanmark at der køres tog igen over broerne og at man skal Forvent  enkelte aflysninger og forsinkelser.

 

15:27 oplyser Fyns politi at der åbnes for trafik retning Sjælland i 1 spor. Vil du undgå at holde i kø – eller skal du til Nyborg city – så kør af ved Langeskov når du kører mod øst. Køen på motorvejen vil kun afvikles langsomt 

 

Københavns Politi efterlyser bil

Klokken 15:31 oplyser Københavns politi i en pressemeddelse at man efterlyser i forbindelse med en aktuel efterforskning af en sort svensk indregistreret Volvo V90 med registreringsnummer ZBP 546. I køretøjet befinder sig formentlig 3 personer, som sættes i forbindelse med alvorlig kriminalitet. Vidner, som observerer køretøjet skal straks kontakte politiet på 112. Det er vigtigt, at man ikke selv forsøger at kontakte personerne, men blot observerer og melder det man ser til politiet.

Vi kan ikke sige mere lige nu men vender tilbage hurtigst muligt.

 

Klokken 15:49 oplyser bælt og sund på deres twitter at Storebæltsbroen igen er åben for biltrafik

 

Københavns politi oplyser at Færgeoverfarten ved Helsingør – Helsingborg har kortvarigt været lukket ned men er nu åbnet igen.

Storebæltsbroen og Øresunsbroen er åben igen.

 

Klokken 16:17 oplyser københavns politi om på grund af mange henvendelser belaster lige nu 112. Derfor må man gerne ringe til 114 hvis man har relevante oplysninger om den sorte Volvo som Københavns Politi efterlyser. Mere info følger

 

Bevæbnet politi på Århus havn

Fredag aften er flere politifolk mødt op på havnen i århus med maskingeværer i forbindelse med den store politiaktion i hele landet.

Østjyllands Politi bekræfter overfor Stiften.dk, at opbuddet på havnen ved Molslinjens færgeleje har relation til den store aktion, som tidligere betød, at både Storebæltsbroen og Øresundsbroen lukkede ned for trafik.

 

politiet har fundet den eftersøgte Volvo

Politiet har nu efter lang tids søgen fundet den eftersøgte volvo.  Politiet er fortsat i gang med efterforskningen, men vil ikke bekræfte, om der er foretaget anholdelser.
Ifølge chefpolitiinspektør, Jørgen Bergen Skov fortæller han at man ikke  kan løfte sløret for, hvad det handler om.
Københavns politi fortæller her klokken 19:56 at man ophæver kontrollen ved alle transportforbindelser. og at man beklager de uhensigtsmæssige følger det har haft og håber på jeres forståelse. Der er for nuværende intet nyt at berette om aktionen.

 

Tungt bevæbnet politi trængt ind på en gård i byen Espe

politi har for noget tid siden trængt ind på en gård i byen Espe som ligger på Sydfyn.

Politiet har valgt at sprede sig ud i området omkring den lille by på Sydfyn.

Politiet er færdige med aktionen på gården på Lydinge Møllevej, men der er stadig meget politi i området.

 

Efter et døgns tavshed fortæller politiet om baggrunden for en størrer politioperation

En stor politiaktion fredag skyldtes PET’s frygt for angreb mod enkeltpersoner, siger chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov ved en briefing lørdag.

PET har i længere tid efterforsket en sag om specifikke trusler mod enkeltpersoner, og en ny udvikling udløste politiets store indgreb mod befolkningen fredag.

Personerne der skulle være truet, er bragt i sikkerhed, oplyser chefpolitiinspektøren ved briefing af pressen.

Jørgen Bergen Skov oplyser også, at en særlig aktion ved en gård i Espe på Fyn skyldes en anden efterforskning. Det samme gælder den meget omtalte svenske Volvo, som blev efterlyst og derefter fundet på Sjælland.

 

/ritzau/

 

Politiaktion: Stak af fra politiet på grund af hash og manglende kørekort

Fredagens politiaktion gjorde at en helt ung mand blev en af hovedpersonerne i den store politiaktion, der omfattede store dele af landet.

Manden var en af passagererne i den Volvo, som politiet efterlyste fredag eftermiddag, efter den udviste mistænkelig adfærd i nærheden af en eller flere personer, som er udsat for en konkret trussel. Det udviklede sig til, at den 19-20-årige stak af fra politiet sammen med de andre i Volvoen.

Ifølge DR Nyheder fortæller hans advokat at  indtryk er, at han og nogle andre havde røget hash, og at de ikke havde kørekort. hans klient har tidligere været i kontakt med politiet og ville det ikke igen, og derfor kørte de fra politiet, siger advokat Asser Gregersen fra firmaet Rosenkilde og Gregersen.

Politiet oplyste lørdag, at der ikke var en forbindelse mellem Volvoen og den konkrete trussel.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*