Københavns politi tilstede til et muligt skyderi på Nørrebro

Arkivfoto
Foto: Arkiv foto

Større politiopbud ved Nørrebrogade 

Københavns Politi er fredag aften tilstedet på Nørrebrogade omkring Meinungsgade på det indre Nørrebro,

hvor man i øjeblikket er igang med at undersøge et muligt skyderi.

Flere øjenvidner oplyser til Ritzau, at der er et stort politiopbud ved Nørrebrogade omkring Meinungsgade på det indre Nørrebro.

 

Større mængde skudsalver hørt på stedet 

en person på stedet hører en mængde skudsalver fra stuen.

Flere end ti skud. personen går herefter hen til vinduet og ser en sølvgrå bil bakke i høj fart ned mod Skt. Hans Torv, fortæller Ekstra Bladets mand på stedet.

Ifølge Ekstra Bladet er mindst én person og muligvis flere blevet ramt.

Klokken 23:24 oplyser Københavns politi på deres twitter, at der her til aften er tre personer som blev ramt af skud på Nørrebro.

Politiet er stadig forsat massivt tilstede i og omkring Nørrebro.

19- årig ramt under venstre arm hans tilstand er umiddelbart kritisk men stabil

Klokken 23:58 Oplyser Københavns politi i deres pressemeddelse, at her til aften har der fundet endnu et skyderi sted på Meinungsgade/Guldbergsgade på Nørrebro, hvor i alt tre personer er blevet ramt. To udenforstående borgere på ca. 50 år, der sad i to forskellige biler blev ramt – den ene i armen og den anden i skulderen. De er ikke i kritisk tilstand. Herudover er en 19- årig ramt under venstre arm – hans tilstand er umiddelbart kritisk men stabil.  IFølge Københavns Politi er deres Umiddelbart vurdering, at skyderiet har relation til den verserende konflikt, der har udspillet sig over den seneste uge.

Det er vores foreløbige vurdering, at den 19-årige og dennes 22-årige kammerat var målet for skyderiet, men det skal vi nu have efterforsket nærmere, siger Politiinspektør Torben Svarrer og opfordrer folk til at ringe 114, hvis de har set eller hørt noget, der kan være relevant for efterforskningen.

Politidirektør Anne Tønnes udtaler i pressemeddelsen, at  der er udtryk for en meget afstumpet voldsparathed, når der bliver skudt på åben gade. Men vi er stålsatte og sætter hårdt ind med massiv tilstedeværelse, så vi kan få stoppet det her bandeuvæsen, fortæller hun.

Tidligere på ugen etablerede Københavns Politi en visitationszone, og der er iværksat en række initiativer, så borgerne på Nørrebro kan føle sig trygge, understreger Anne Tønnes

Jeg kan godt forstå, hvis borgerne på Nørrebro føler sig utrygge. Derfor vil de også opleve en omfattende polititilstedeværelse. Vi gør alt, hvad vi kan for at sikre trygheden. Udover massiv kørende patruljering vil der også være gående politi til stede på gaden i udvalgte områder, så vi lettere kan komme i dialog med borgerne. Derudover har borgerne i dag -og aftentimerne mulighed for at få nem adgang til lokalpolitiet i vores mobile politistation, hvis de føler sig utrygge, understreger hun.

/ritzau/

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*